jos mevissen jos mevissen jos mevissen jos mevissen
jos mevissen jos mevissen jos mevissen jos mevissen
jos mevissen jos mevissen jos mevissen jos mevissen
-
jos mevissen
uit de series "plastified nature" en "wasteful flowers"


Jos Mevissen zoekt in zijn foto‘s naar de betekenis en effecten van grenzen, overgangen en tegenstellingen. Zijn foto‘s beogen vragen op te roepen, vooral door wat er (net) niet of pas in tweede instantie te zien is.

De serie "Plastified Nature" (foto 1-6) is gebaseerd op de uitgestrekte kassen, opgetrokken uit vele vierkante kilometers wit plastic, langs de Zuid Spaanse kust, waaruit onze veel van ons fruit en (vaak biologisch gekweekte) groenten afkomstig zijn. Soms is een glimp of schim op te vangen van wat er achter het plastic te vinden is.

De serie "Wasteful flowers" (foto 7-12) bestaat uit beelden met op het eerste gezicht details van bloemenarrangementen, waarin licht, textuur en transparantie een vertrouwd en harmonieus beeld creëren. Daarachter gaat een tweede beeld van verspilling en namaak schuil. De serie is enerzijds geïnspireerd op de aanblik van het zwerfplastic in de natuur rond een verlaten kwekerij en anderzijds op de verbazing over de onvolmaakte kopieën waarmee echte bloemen lijken te kunnen worden vervangen.

"Plastified Nature" : foto 1, 2 en 3: formaat 23,6 x 42 cm; foto 4, 5 en 6: formaat 42 x 29,7 cm.
"Wasteful flowers" : foto 7 en 8: formaat 22 x 22 cm; foto 9 t/m 12: formaat 69,6 x 39 cm.